Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
|
Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Dýni omyjeme, nakrájíme na měsíčky a pečeme v troubě na 200 °C doměkka. Hokkaido dýni nemusíme loupat, slupka v troubě krásně změkne.
- Do osolené horké vody s kapkou olivového oleje dáme vařit těstoviny. Připravíme je “al dente” na skus. Doba přípravy je přibližně 9 až 11 minut dle druhu těstovin.
- Hotové těstoviny slijeme a necháme odpočívat pod pokličkou.
- Mezitím si rozmixujeme upečenou dýni se smetanou, solí a pepřem.
- Do hotové omáčky vmícháme sýr, nejlépe parmezán nebo goudu.
- Slaninu nakrájíme na kousky, opražíme nasucho na pánvičce a vmícháme do omáčky.
- Těstoviny opatrně smícháme s omáčkou a na talíři ozdobíme bazalkou.
Buon Appetito!
Těstoviny můžeme zakoupit balené, nebo se pro ně můžeme vydat do takzvaného bezobalového obchodu. Prázdné obaly od těstoviny třídíme podle recyklačních symbolů na obalech. V případě bezobalových odpadů si můžeme odnést těstoviny v libovolném množství například v znovupoužitelných sáčcích, dozách či vymytých sklenicích přesně v takovém množství, jaké potřebujeme.