Pravý vídeňský řízek

Dostali jste při čtení chuť na tento zlatý poklad? Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet tento recept na vídeňský řízek! 
Dostali jste při čtení chuť na tento zlatý poklad? Pojďte s Jakvkuchyni.cz vyzkoušet tento recept na vídeňský řízek! 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství masa
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    telecí maso telecí řízky
    mouka hladká
    olej na smažení
Pokyny
  1. Telecí maso důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a odstraníme tučné blanky.
  2. Plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  3. Připravíme si tři talíře - v jednom rozmícháme vejce, do druhého talíře nasypeme mouku a do třetího dáme strouhanku.
  4. Řízky obalujeme nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  5. Na pánvi rozpálíme tuk, na kterém řízky následně smažíme z obou stran.
  6. Řízky odkládáme na kuchyňský papír, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Přílohu k řízkům si zvolíme dle svého gusta. Může se jednat o bramborovou kaši, vařené brambory nebo čerstvý chléb. Vše chutná výborně. Řízky ozdobíme plátky citronu a necháme na hodujících, zda si maso citronem pokapou, nebo ne.

Při dosmažení řízků nás čeká jedna zapeklitá otázka: Kam se zbylým olejem v pánvi? Do dřezu? Do záchodu? Ani omylem! Přepálený olej zbytečně znečišťuje vodu a zanáší potrubí. Tuky a oleje navíc můžeme třídit do speciálních nádob. Nejlepší proto je vyčlenit si vhodnou plastovou nádobu, do které budeme použitý olej slévat. Až bude plná, stačí ji odnést do speciálního kontejneru, případně do sběrného dvora.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*