Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
|
Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nakrájejte lilek na tenké plátky a nechte vyplakat se solí, cuketu a papriky nakrájejte na kostky.
- Lilek, nasekanou cibuli, česnek a papriky osmažte na oleji a nechte dusit 10 minut, za častého míchání.
- Přidejte pokrájená rajčata s bylinkami, případně rajčatovou pastu a nakonec přidejte cuketu. Okořeňte a nechte dusit 20 minut.
- Podávejte s bagetou jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu k masovým pokrmům.