Výborný pstruh na mandlích

Udělejte na vánoce změnu a připravte si výborného pstruha na mandlích. Jak na to? 
Udělejte na vánoce změnu a připravte si výborného pstruha na mandlích. Jak na to? 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 pstruh
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    máslo 40g
    mandle 30g pražené
    smetana 2lžíce ke šlehání
    pstruh 1ks
    pepř mletý
    citrón citronová šťáva
    mouka hladká
    paprika mletá červená
Pokyny
  1. Z vykuchaného a umytého pstruha osušíme přebytečnou vodu papírovým ubrouskem.
  2. Rybu osolíme zvenku i zevnitř, opepříme pokapeme citronovou šťávou. 
  3. Zaprášíme ho hladkou moukou smíchanou s mletou červenou paprikou. 
  4. Pstruha smažíme na horkém másle z obou stran přibližně pět minut.
  5. Vyndáme ho z pánve a necháme v teple odpočívat. 
  6. Mezitím oloupané mandle opražíme na oleji se solí. 
  7. Přidáme je do zbylého másla na pánvi a přimícháme smetanu.
  8. Povaříme a servírujeme společně se pstruhem. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*