Na tomto pstruhovi si královsky pochutnáte. Jeho příprava je snadná a bude vás bavit. Jdeme na to.
|
Na tomto pstruhovi si královsky pochutnáte. Jeho příprava je snadná a bude vás bavit. Jdeme na to.
|
Porce
1 pstruh
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Z vykuchaného a umytého pstruha osušíme přebytečnou vodu papírovým ubrouskem.
- Rybu osolíme zvenku i zevnitř, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- Nakrájíme nahrubo cibuli a slaninu.
- Špek a papriky nakrájíme na kostičky.
- Česnek nakrájíme na plátky.
- Na oleji krátce opečeme cibuli, přidáme slaninu, špek a papriky.
- Nakonec přidáme česnek.
- Směs prohřejeme pár minut na pánvi a poté jí naplníme pstruha.
- Položíme ho na pekáč vyložený máslem a pokladený kolečky citronu.
- Pečeme v troubě při 180 °C přibližně 25 minut.
- Před podáváním pstruha posypeme nasekanou petrželkou.