Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.
|
Pstruh je jednou z nejoblíbenějších českých ryb, které seženete v každé lepší samoobsluze. Je velmi zdravý, proto si jej v sezóně dopřejte co nejčastěji. Nejlepší je samozřejmě čerstvě ulovený. Ananasová omáčka mu dodá exotický kontrapunkt. Můžete použít i čerstvý ananas.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
pstruh
800g
naporcovaný
smetana
250ml
ke šlehání
kompot
180g
ananasový
máslo
120g
citrónová šťáva
2lžíce
hladká mouka
1,5lžíce
olivový olej
1lžíce
koření
na ryby
|
Pokyny
- Jednotlivé porce pstruha pokapeme citronovou šťávou, posolíme, okořeníme a necháme asi 30 minut na talíři v chladničce odpočinout.
- Ananasový kompot scedíme, šťávu si ponecháme a kousky ananasu orestujeme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji.
- Pak je vyndáme a odložíme do jiné nádoby někde na teple.
- Porce pstruha zlehka obalíme v hladké mouce (trochu mouky odložíme stranou) a v pánvi, kde jsme připravovali ananas, rozehřejeme máslo.
- Následně vložíme rybí porce a zvolna je osmažíme ze všech stran.
- Když jsou hotové, opatrně je naskládáme do nižšího kastrolu nebo do termomísy.
- Do ještě horkého výpeku přidáme zbylé máslo a mouku, promícháme, osmahneme, přilijeme smetanu a scezenou ananasovou šťávu - omáčku mícháme, až je hladká.
- Pak do ní vložíme kousky ananasu a osmažené porce pstruha.
- Podáváme s americkými brambory nebo nasucho pečenou bagetkou.