Pstruh s ovocnou omáčkou

Ženy, které žijí ve Středomoří, mají většinou krásné vlasy i pleť. Jedním z důvodů je i fakt, že často jedí ryby s vysokým obsahem nenasycených kyselin omega-3. Podobnou službu jako mořské ryby nám ale udělají i ty vylovené z tuzemských rybníků. Navíc po nich zaručeně nepřiberete…
Ženy, které žijí ve Středomoří, mají většinou krásné vlasy i pleť. Jedním z důvodů je i fakt, že často jedí ryby s vysokým obsahem nenasycených kyselin omega-3. Podobnou službu jako mořské ryby nám ale udělají i ty vylovené z tuzemských rybníků. Navíc po nich zaručeně nepřiberete…
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    pstruh 800g
    kompot 180g ananasový
    máslo 100g
    smetana 250ml
    citrón 1ks
    koření na ryby
Pokyny
  1. Porce ryby osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a okořeníme. Pak je necháme asi půl hodiny v chladu odpočinout.
  2. Do třetiny másla zapracujeme mouku a touto směsí později zahustíme omáčku.
  3. Scedíme kompot a kousky ananasu nasucho opražíme na pánvi.
  4. Porce ryby obalíme v hladké mouce a opražíme na másle do růžova. Odložíme je na nahřátý talíř.
  5. Do výpeku opatrně vlijeme smetanu a přidáme šťávu z kompotu. Uvedeme do varu, přidáme hmotu z másla a mouky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Pak do ní přidáme opražený ananas a porce ryby.

Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo kuskus.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*