Ženy, které žijí ve Středomoří, mají většinou krásné vlasy i pleť. Jedním z důvodů je i fakt, že často jedí ryby s vysokým obsahem nenasycených kyselin omega-3. Podobnou službu jako mořské ryby nám ale udělají i ty vylovené z tuzemských rybníků. Navíc po nich zaručeně nepřiberete…
|
Ženy, které žijí ve Středomoří, mají většinou krásné vlasy i pleť. Jedním z důvodů je i fakt, že často jedí ryby s vysokým obsahem nenasycených kyselin omega-3. Podobnou službu jako mořské ryby nám ale udělají i ty vylovené z tuzemských rybníků. Navíc po nich zaručeně nepřiberete…
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Porce ryby osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a okořeníme. Pak je necháme asi půl hodiny v chladu odpočinout.
- Do třetiny másla zapracujeme mouku a touto směsí později zahustíme omáčku.
- Scedíme kompot a kousky ananasu nasucho opražíme na pánvi.
- Porce ryby obalíme v hladké mouce a opražíme na másle do růžova. Odložíme je na nahřátý talíř.
- Do výpeku opatrně vlijeme smetanu a přidáme šťávu z kompotu. Uvedeme do varu, přidáme hmotu z másla a mouky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.
- Pak do ní přidáme opražený ananas a porce ryby.
Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo kuskus.