Quesadilla s batáty

Quesadillas jsou skvělým řešením, pokud je potřeba připravit rychlý pokrm, nebo jídlo na party. Hlavní surovinou jsou tortilly, které lze plnit různými masovými směsmi, nebo zeleninou. Tato verze obsahuje batáty, které dodají tortillám specifickou nasládlou chuť. Podává se s avokádovým dipem nebo zakysanou smetanou. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to?
  • Encyklopedie
Quesadillas jsou skvělým řešením, pokud je potřeba připravit rychlý pokrm, nebo jídlo na party. Hlavní surovinou jsou tortilly, které lze plnit různými masovými směsmi, nebo zeleninou. Tato verze obsahuje batáty, které dodají tortillám specifickou nasládlou chuť. Podává se s avokádovým dipem nebo zakysanou smetanou. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to?
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4–8 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    fazole 300gramů černé, vařené
    strouhaný parmazán 250gramů nebo ementál, chedar
    olivový olej 4lžíce
    batáty 3ks
    kmín 1lžička
    sladká paprika 1lžička uzená, pálivá - dle chuti
    koliandr 1lžička mletý
    sůl 1lžička
    černý pepř 1lžička
Avokádový dip
    limetková šťáva 10lžiček /z 1/2 limetky/
    avokádo 2ks
    šalotka 1ks
    česnek 1ks propasírovaný stroužek
    koriandr 1hrst čerstvého, nasekaného
    sůl 1 lžička
    černý pepř 1lžička
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  2. V misce smícháme olej, římský kmín, koriandr, papriku, sůl, pepř a vše promícháme.
  3. Batáty rozpůlíme (neloupeme), položíme na papír a pomažeme kořením.
  4. Dáme péct na cca 30 minut, dokud nebudou batáty měkké.
  5. Vyndáme z trouby a necháme trochu vychladnout.
  6. Do větší mísy vydlabeme lžící střed batátů, vidličkou je lehce rozmačkáme.
  7. Přidáme fazole (bez tekutiny) a promícháme.
  8. Rozpálíme si větší pánev, nebo gril.
  9. Na jednu tortillu naneseme batátovou směs, posypeme bohatě sýrem, přikryjeme druhou tortillou a přeneseme na pánev, nebo gril.
  10. Opékáme pomalu z obou stran.
  11. Přendáme na talíř, rozkrojíme na čtvrtiny, nebo na osminy.
  12. Podáváme s avokádovým dipem.
Avokádový dip
  1. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, vydlabeme dužiny a lehce rozmačkáme vidličkou.
  2. Šalotku nakrájíme najemno, přidáme k avokádu.
  3. Doplníme nasekaným koriandrem, česnekem, osolíme, opepříme a dochutíme limetkovou šťávou. Vše promícháme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*