Rajčata po provensálsku s gorgonzolou

Pokud se vám letos urodilo na zahrádce velké množství rajčat, vyzkoušejte jednoduchý recept na tato rajčata, který vás přenese na slunných jih do francouzské Provence.
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce velké množství rajčat, vyzkoušejte jednoduchý recept na tato rajčata, který vás přenese na slunných jih do francouzské Provence.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 rajčat
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    sýr 50g gorgonzola nebo niva
    rajčata 8ks středních, spíše větších a zralá
    olivový olej 4lžíce
    strouhanka 3lžíce
    česnek 3stroužky
    rozmarýn 2hrsti jemně nasekaná
Pokyny
  1. Rajčata omyjeme, odkrojíme vršek a malou lžičkou vydlabeme dužinu.
  2. Rajčata rozmístíme na nepřilnavou pánev vydlabanou stranou dolů.
  3. Rajčata pomalu dusíme ve vlastní šťávě, než “padnou”.
  4. Česnek nakrájíme na malé kousky.
  5. Jakmile jsou rajčata podušená, obrátíme je a posypeme je česnekem, rozmarýnem, zasypeme trochou strouhanky a zakápneme olivovým olejem.
  6. Necháme jen chvilku podusit a odstavíme.
  7. Na každé rajče rozdělíme gorgonzolu, nebo nivu.
  8. Podáváme teplé jako přílohu nebo studené s čerstvým pečivem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*