Pokud se vám letos urodilo na zahrádce velké množství rajčat, vyzkoušejte jednoduchý recept na tato rajčata, který vás přenese na slunných jih do francouzské Provence.
|
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce velké množství rajčat, vyzkoušejte jednoduchý recept na tato rajčata, který vás přenese na slunných jih do francouzské Provence.
|
Suroviny
sýr
50g
gorgonzola nebo niva
rajčata
8ks
středních, spíše větších a zralá
olivový olej
4lžíce
strouhanka
3lžíce
česnek
3stroužky
rozmarýn
2hrsti
jemně nasekaná
|
Pokyny
- Rajčata omyjeme, odkrojíme vršek a malou lžičkou vydlabeme dužinu.
- Rajčata rozmístíme na nepřilnavou pánev vydlabanou stranou dolů.
- Rajčata pomalu dusíme ve vlastní šťávě, než “padnou”.
- Česnek nakrájíme na malé kousky.
- Jakmile jsou rajčata podušená, obrátíme je a posypeme je česnekem, rozmarýnem, zasypeme trochou strouhanky a zakápneme olivovým olejem.
- Necháme jen chvilku podusit a odstavíme.
- Na každé rajče rozdělíme gorgonzolu, nebo nivu.
- Podáváme teplé jako přílohu nebo studené s čerstvým pečivem.