Rajčatové concassé

Concassé, speciální postup při přípravě zeleniny, k nám přišel z Francie. Nejčastěji se takto upravují rajčata.
Concassé, speciální postup při přípravě zeleniny, k nám přišel z Francie. Nejčastěji se takto upravují rajčata.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rajčata 5ks větší
    olej olivový
Pokyny
  1. Připravíme si 4 rajčata dle výše uvedeného postupu loupání rajčat, jedno dáme stranou na ozdobu.
  2. Oloupaná rajčat nakrájíme na čtvrtky.
  3. Vykrojíme a odstraníme jejich středy se semínky.
  4. Důkladně každý kus od semínek očistíme.
  5. Takto upravené čtvrtky nakrájíme nejprve na tenké plátky a poté na malé kostičky. Právě takto připravená rajčata se nazývají concassé.

Poslední neoloupané rajče nakrájíme na plátky a rozprostřeme na pečicí papír. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou. Pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečené rajče rozprostřeme na na talíř  a podáváme jako přílohu. Concassé je hotové, výborně se k němu hodí například křupavá bruschetta, nebo domácí chléb. Skvěle poslouží i jako samostatná příloha.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*