Concassé, speciální postup při přípravě zeleniny, k nám přišel z Francie. Nejčastěji se takto upravují rajčata.
|
Concassé, speciální postup při přípravě zeleniny, k nám přišel z Francie. Nejčastěji se takto upravují rajčata.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Připravíme si 4 rajčata dle výše uvedeného postupu loupání rajčat, jedno dáme stranou na ozdobu.
- Oloupaná rajčat nakrájíme na čtvrtky.
- Vykrojíme a odstraníme jejich středy se semínky.
- Důkladně každý kus od semínek očistíme.
- Takto upravené čtvrtky nakrájíme nejprve na tenké plátky a poté na malé kostičky. Právě takto připravená rajčata se nazývají concassé.
Poslední neoloupané rajče nakrájíme na plátky a rozprostřeme na pečicí papír. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou. Pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečené rajče rozprostřeme na na talíř a podáváme jako přílohu. Concassé je hotové, výborně se k němu hodí například křupavá bruschetta, nebo domácí chléb. Skvěle poslouží i jako samostatná příloha.