Mangold je zelenina pocházející původně ze Středomoří a je příbuzná řepě a špenátu. Jeho chutné listy i stonky jsou plné vitamínů a hodí se jak do studené, tak do teplé kuchyně. Vy si jej připravte v kombinaci s rajčátky jako hlavní chod nebo přílohu.
|
Mangold je zelenina pocházející původně ze Středomoří a je příbuzná řepě a špenátu. Jeho chutné listy i stonky jsou plné vitamínů a hodí se jak do studené, tak do teplé kuchyně. Vy si jej připravte v kombinaci s rajčátky jako hlavní chod nebo přílohu.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rajčátka si nakrájejte na čtvrtky. Pokud vám vadí slupka, použijte klasická rajčata, která spaříte a slupku jednoduše odstraňte.
- Cibuli s petrželkou a česnekem si nakrájejte nadrobno.
- Do kastrolku dejte olej a po rozpálení na něm zpěňte cibuli.
- Až zezlátne, přidejte rajčata a česnek a krátce poduste.
- Směs dochuťte petrželkou, octem, solí a pepřem a duste ještě dalších 30 min. Mezitím si očistěte mangold, ten pak spařte a krátce povařte v osolené vodě. Poté jej slijte, nechte vychladnout a nakonec smíchejte s připravenou rajčatovou směsí.