Rajská polévka

Rajskou polévkou potěšíme malé i velké strávníky. V sezóně ji můžeme připravit z čerstvých rajčat, mimo ní klidně sáhněme po konzervovaných rajčatech, nebo passatě. Aby byla polévka sytější, můžeme do ní přidat různé zavářky - rýži, těstoviny nebo noky. Jak si připravit tradiční domácí rajskou polévku poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Rajskou polévkou potěšíme malé i velké strávníky. V sezóně ji můžeme připravit z čerstvých rajčat, mimo ní klidně sáhněme po konzervovaných rajčatech, nebo passatě. Aby byla polévka sytější, můžeme do ní přidat různé zavářky - rýži, těstoviny nebo noky. Jak si připravit tradiční domácí rajskou polévku poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    passata 500g nebo konzervovaná sekaná rajčata
    vývar 500ml zeleninový
    orzo 150g těstovinové rýže, v suchém stavu
    nové koření 3kuličky
    cibule 1ks
    cukr 1lžička
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Dále přilijeme rajčatovou passatu, přidáme bobkový list a nové koření a přivedeme k varu.
  3. Nyní vlijeme vývar, osolíme a opepříme a asi 10 minut povaříme.
  4. Nakonec z polévky vylovíme koření, rozmixujeme ji do hladka a osladíme (pokud budeme mít dostatečně sladká rajčata, není třena cukr přidávat).
  5. Orzo uvaříme bokem dle návodu, slijeme ho a přidáme do polévky.

Krabice od passaty jsou tzv. nápojové kartony. Správně je třídíme do kontejneru označeného oranžovou samolepkou, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu - proto vždy sledujte informace na sběrných nádobách, způsoby třídění se mohou v jednotlivých obcích lišit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*