Rajskou polévkou potěšíme malé i velké strávníky. V sezóně ji můžeme připravit z čerstvých rajčat, mimo ní klidně sáhněme po konzervovaných rajčatech, nebo passatě. Aby byla polévka sytější, můžeme do ní přidat různé zavářky - rýži, těstoviny nebo noky. Jak si připravit tradiční domácí rajskou polévku poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Rajskou polévkou potěšíme malé i velké strávníky. V sezóně ji můžeme připravit z čerstvých rajčat, mimo ní klidně sáhněme po konzervovaných rajčatech, nebo passatě. Aby byla polévka sytější, můžeme do ní přidat různé zavářky - rýži, těstoviny nebo noky. Jak si připravit tradiční domácí rajskou polévku poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
passata
500g
nebo konzervovaná sekaná rajčata
vývar
500ml
zeleninový
orzo
150g
těstovinové rýže, v suchém stavu
nové koření
3kuličky
bobkový list
2ks
cibule
1ks
cukr
1lžička
|
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Dále přilijeme rajčatovou passatu, přidáme bobkový list a nové koření a přivedeme k varu.
- Nyní vlijeme vývar, osolíme a opepříme a asi 10 minut povaříme.
- Nakonec z polévky vylovíme koření, rozmixujeme ji do hladka a osladíme (pokud budeme mít dostatečně sladká rajčata, není třena cukr přidávat).
- Orzo uvaříme bokem dle návodu, slijeme ho a přidáme do polévky.
Krabice od passaty jsou tzv. nápojové kartony. Správně je třídíme do kontejneru označeného oranžovou samolepkou, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu - proto vždy sledujte informace na sběrných nádobách, způsoby třídění se mohou v jednotlivých obcích lišit.