Rakytník je doslova nabitý vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Pro jeho pozitivní účinky na zdraví se používá stovky let. Jak si připravit rakytníkový likér prozradí recept na Jakvkuchyni.cz! Jak na to?
|
Rakytník je doslova nabitý vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Pro jeho pozitivní účinky na zdraví se používá stovky let. Jak si připravit rakytníkový likér prozradí recept na Jakvkuchyni.cz! Jak na to?
|
Porce
1,5 litru
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do nádoby vložíme 500 gramů omytých plodů rakytníku, které rozmačkáme.
- Pak přidáme cca 10 lžic medu a litr čirého alkoholu a vše důkladně promícháme.
- Takto společně necháme vše louhovat minimálně měsíc, může to být ale i několik měsíců.
- Poté přecedíme veškerý obsah přes plátno, případně můžeme ještě dosladit.
- Likér nalijeme do čistých lahví a skladujeme v chladu a temnu.
Prázdné skleněné láhve můžeme znovu použít, ale pokud je neupotřebíme, pak je nejlepší je vytřídit do sběrných nádob určených k třídění skla. Čiré sklo patří do bílého kontejneru, barevné sklo do zeleného kontejneru. Etikety, ani víčka třídění skla nevadí, nemusí být ani vymyté. Zbylý obsah stačí vyškrábat či vytřít například použitou kuchyňskou utěrkou.