Rakytník řešetlákový je keř nebo malý strom nadupadný vitamíny a látkami prospěšnými pro vaše zdraví. Nachází široké užití v kuchyni a pro pokrytí denní dávky vitamínu C postačí zkonzumovat denně 10 bobulí rakytníku.
|
Rakytník řešetlákový je keř nebo malý strom nadupadný vitamíny a látkami prospěšnými pro vaše zdraví. Nachází široké užití v kuchyni a pro pokrytí denní dávky vitamínu C postačí zkonzumovat denně 10 bobulí rakytníku.
|
Porce
1,5 litru sirupu
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Plody rakytníku omyjeme a umeleme v masovém strojku.
- Poté je zalijeme vlažnou vodou (v poměru 1 litr bobulí, cca 0,5 litru vody).
- Přidáme 10 g kyseliny citrónové a sirup necháme 1 den odstát.
- Teprve poté ho přecedíme, hmotu dobře vymačkáme, osladíme cukrem a v hrnci na sporáku ohřejeme (sirup by se neměl vařit).
- Hotový sirup skladujeme v dobře uzavřené láhvi v chladné spíži, nebo v lednici.