Nepečený dezert s osvěžujícími citróny se stane stálicí letních večírků a grilovaček. Kromě toho, že je lehoučký a nadýchaný, dodá vám také spoustu vitamínů.
|
Nepečený dezert s osvěžujícími citróny se stane stálicí letních večírků a grilovaček. Kromě toho, že je lehoučký a nadýchaný, dodá vám také spoustu vitamínů.
|
Porce
22 porcí
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Citrónový krém
ořechy
3šálky
kešu
kokos
1šálek
kokosový krém
citrónová šťáva
3/4šálku
citrón
1ks
nastrouhaná kůra
sirup
1/4ks
agáve nebo javorový
vanilková esence
1lžička
kurkuma
1lžička
olej
2/4šálku
kokosový
|
Pokyny
- Na korpus rozmixujeme všechny uvedené suroviny dohromady ve výkonném mixéru s noži (tzv. food processor- všestranný kuchyňský robot, který si poradí se strouháním, mixováním, šleháním, krájením, sekáním a dalšími kuchyňskými činnostmi), dokud ořechy nezačnou pouštět olej a nevytvoří se těsto.
- Pokud nemáte výkonný mixér, každou surovinu rozmixujte zvlášť a těsto vytvořte ručně.
- Kdyby nešly rozmixovat datle, nechte je na pár hodin namočené, a po scezení je teprve přidejte do ořechového těsta.
- Těsto vtlačte do formy a vrhněte se na krém.
- Použila jsem hlubší pečicí plech o rozměrech 32x24cm (vyložený pečicím papírem, aby se dal řez snadno vyndat bez porušení, nebo silikonovou formu na muffin.
- Záleží, jaký chcete tvar, ale jestliže použijete muffin formu, budete s tím mít trošičku více práce.
Příprava krému
- Na citrónový krém opět rozmixujte vše dohromady, tentokrát v tzv. BLENDER - stolní mixér pro sekání, mixování, přípravu pokrmů, drcení ledu atd. se zabudovaným nožovým systémem, který poskytuje 100% výsledky mixování) do hladka.
- Pokud nemáte výkonný robot, můžete použít i týčový mixěr, ale chce to trpělivost.
- Krém rozetřete po korpusu a vložte do lednice (nejlépe přes noc), nebo pokud spěcháte, tak na hodinku do mrazáku.
- Ozdobte podle vaší fantazie a naservírujte.