Balsamico dresink s lesním medem a olivovým olejem

Olivový olej je ve studené kuchyni králem a balsamikový ocet jeho věrným sluhou. Dohromady tvoří základ všech salátových zálivek. Vyzkoušejte variantu s medem!
  • Encyklopedie
Olivový olej je ve studené kuchyni králem a balsamikový ocet jeho věrným sluhou. Dohromady tvoří základ všech salátových zálivek. Vyzkoušejte variantu s medem!
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
400 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hořčice 30g dijonská
    med 40g
    pepř 1špetka
    ocet 150g balsamico
Pokyny
  1. Do většího hrnku vložíme dijonskou hořčici, med, sůl, pepř, ocet a ponorným mixérem vše umixujeme do hladké hmoty.
  2. Pak za stálého mixování pomalu přiléváme olej, až vznikne hladká a krémová konzistence – emulze.
  3. Takto připravený dresink přelijeme pomocí stěrky třeba do sklenice s víkem a skladujeme v lednici.

Všechny suroviny by měly mít před začátkem výroby stejnou teplotu. Pokud by se stalo, že se dresink před dokončením srazí, dáme do čisté mísy větší lžíci hořčice a za stálého šlehání pomalu přiléváme sražený dresink, až znovu vznikne hladká konzistence.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*