Olivový olej je ve studené kuchyni králem a balsamikový ocet jeho věrným sluhou. Dohromady tvoří základ všech salátových zálivek. Vyzkoušejte variantu s medem!
|
Olivový olej je ve studené kuchyni králem a balsamikový ocet jeho věrným sluhou. Dohromady tvoří základ všech salátových zálivek. Vyzkoušejte variantu s medem!
|
Porce
400 ml
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do většího hrnku vložíme dijonskou hořčici, med, sůl, pepř, ocet a ponorným mixérem vše umixujeme do hladké hmoty.
- Pak za stálého mixování pomalu přiléváme olej, až vznikne hladká a krémová konzistence – emulze.
- Takto připravený dresink přelijeme pomocí stěrky třeba do sklenice s víkem a skladujeme v lednici.
Všechny suroviny by měly mít před začátkem výroby stejnou teplotu. Pokud by se stalo, že se dresink před dokončením srazí, dáme do čisté mísy větší lžíci hořčice a za stálého šlehání pomalu přiléváme sražený dresink, až znovu vznikne hladká konzistence.