Arašídy, sezam a kuře – to jsou základní kameny asijské kuchyně. Tento svěží salát vás zasytí díky kuřecímu masu. Pusťte do své kuchyně tento typický čínský salát!
|
Arašídy, sezam a kuře – to jsou základní kameny asijské kuchyně. Tento svěží salát vás zasytí díky kuřecímu masu. Pusťte do své kuchyně tento typický čínský salát!
|
Porce
10 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Všechny suroviny na dresink necháme rozpustit ve vodní lázni a důkladně je promícháme. Tím připravíme hladký dresink.
- Kuřecí prsíčko okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olej a okořeněné maso položíme nejprve kůží dolů na rozpálenou pánev. Maso opečeme z obou stran a asi 10 minut je necháme dopéct v troubě na 180 °C. Opečené prsíčko dáme vystydnout.
- Pok choi rozebereme na lístky a odřízneme spodní košťál. Mrkev nakrájíme na nudličky a červenou cibuli také. Zeleninu smícháme s dresinkem a položíme na talíř. Přidáme na plátky nakrájené kuřecí prsíčko a vše pokapeme arašídovým dresinkem.
- Zlehka orestujeme bílý sezam a celý salát jím posypeme stejně jako orestovanými arašídovými oříšky.