Bramborové škubánky nejsou složité a mohou se na vašem jídelníčku objevovat pravidelně. Mák je skvělým zdrojem vápníku!
|
Bramborové škubánky nejsou složité a mohou se na vašem jídelníčku objevovat pravidelně. Mák je skvělým zdrojem vápníku!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
brambor
½kg
oloupané
hrubá mouka
150g
mák
4lžíce
mletý
moučkový cukr
3lžíce
sádlo
2lžíce
máslo
100g
rozpuštěné
|
Pokyny
- Oloupané brambory uvaříme do měkka. Vodu z vařících brambor částečně slijeme a posypeme je moukou.
- Koncem vařečky uděláme do hmoty dírky, až ke dnu. Přiklopené ještě dovaříme a po uvaření osolíme.
- Vařečkou vymícháme z hmoty hladké těsto.
- Lžící namočenou v oleji vytvarujeme z těsta noky, které opečeme na sádle ze všech stran.
- Opečené noky dáme na talíř a posypeme mletým mákem a cukrem. Přelijeme rozpuštěným máslem.