Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
|
Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.
|
Pokyny
Balsamico dip
- Vychlazenou majonézu vložíme do misky, přidáme balsamico, trochu koření a pomocí metly vše smícháme, až do vzniku hladké a krémové emulze.
- Takto připravený dip přemístíme pomocí stěrky třeba do sklenice s víkem a skladujeme v lednici.
- Servírujeme s hranolky zeleniny jako zeleninový snack, třeba s dalšími jednohubkami.
Avokádový dip Guacamole
- Avokádo oloupeme, vyndáme pecku, rozmačkáme ho vidličkou (nebo můžeme krátce a rychle umixovat).
- Ihned přidáme ostatní ingredience kromě rajčat.
- Opět mačkáme a promícháváme vidličkou, až do vzniku jemnější pasty.
- Pak přidáme rajčata a znovu promícháme.
- Dáme vychladit a v zápětí podáváme. Tento dip je nejlepší čerstvý, připravený tak hodinu předem, a nedá se dlouhodobě skladovat.