Jemné krémové rizoto je takové malé pohlazení po duši. Spojení silného vývaru, parmezánu a voňavého citrónu zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
|
Jemné krémové rizoto je takové malé pohlazení po duši. Spojení silného vývaru, parmezánu a voňavého citrónu zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
rýže
250g
Arborio
kuřecí vývar
4hrnky
olivový olej
3lžíce
citrónová šťáva
1lžíce
parmazán
½hrnku
strouhaný
petržel
1hrst
hladkolistá, nasekaná
|
Pokyny
- V hluboké pánvi necháme rozehřát olivový olej.
- Vsypeme do něj rýži a necháme ji asi 3 minuty restovat.
- Rýži zaléváme po troškách vývarem, dokud se všechen nevsákne.
- Jakmile je rýže uvařená tzv. „na skus“, vmícháme do ní petrželku, citrónovou šťávu, nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme.
- Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou a můžeme podávat.