Ne nadarmo se říká, že je čokoláda dobrá na nervy. Její konzumace navozuje pocity štěstí, dobré nálady a má afrodiziakální účinky. Pokud chcete čokoládu vyzkoušet i jinak, než ji klasicky pojídat kostičku po kostičce, vyzkoušejte nadýchanou čokoládovou pěnu se sušenými švestkami.
|
Ne nadarmo se říká, že je čokoláda dobrá na nervy. Její konzumace navozuje pocity štěstí, dobré nálady a má afrodiziakální účinky. Pokud chcete čokoládu vyzkoušet i jinak, než ji klasicky pojídat kostičku po kostičce, vyzkoušejte nadýchanou čokoládovou pěnu se sušenými švestkami.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
čokoláda
200g
hořká
smetana ke šlehání
200ml
30%
švestky
6ks
sušené
vejce
2ks
třtinový cukr
2lžíce
|
Pokyny
- Čokoládu nalámejte do hrnce a nechte ji rozpustit ve vodní lázni.
- Ze dvou bílků ušlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a vše vymíchejte do lesklé hmoty.
- K rozpuštěné čokoládě přidejte 2 žloutky, 50 ml smetany a nakonec opatrně vmíchejte po částech sníh.
- Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech vmíchejte k čokoládě.
- Nakonec do pěny přidejte nadrobno nakrájené sušené švestky a vše promíchejte.
- Hotovou pěnu rozdělte lžící do sklenic a nechte ji v lednici nejlépe přes noc ztuhnout.
- Před podáváním pěnu posypte nasekanými švestkami.