Domácí čokoládové lanýže

Truffes au chocolate neboli čokoládové lanýže jsou delikatesou pocházející z mlsné Francie. Milovníci čokolády je doslova zbožňují a uhlídat, aby se jim nedostaly na dosah, je pěkně těžké. Jsou hříšně sladké a díky jemné konzistenci se doslova rozpouští na jazyku. A pokud jich náhodou připravíte víc, můžete je věnovat jako originální vlastnoručně vyrobený dárek.
Truffes au chocolate neboli čokoládové lanýže jsou delikatesou pocházející z mlsné Francie. Milovníci čokolády je doslova zbožňují a uhlídat, aby se jim nedostaly na dosah, je pěkně těžké. Jsou hříšně sladké a díky jemné konzistenci se doslova rozpouští na jazyku. A pokud jich náhodou připravíte víc, můžete je věnovat jako originální vlastnoručně vyrobený dárek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
25 lanýžů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čokoláda 200g hořká
    máslo 2lžíce
    holandské kakao 2lžíce
Pokyny
  1. Do kastrůlku nalámejte čokoládu, přidejte smetanu ke šlehání, máslo a za stálého míchání zahřívejte na středním plamenu.
  2. Jakmile se čokoláda rozpustí a směs se spojí v hladký krém, odstavte hrnec z plotny.
  3. Nechte vychladnout a poté ho dejte do lednice. Hmotu nechte ztuhnout, nejlépe přes noc.
  4. Z připravené hmoty odkrajujte lžičkou menší kousky, ze kterých v dlani vytvořte kuličky.
  5. Nakonec je obalte v kakau, oklepejte a ukládejte do připravené krabičky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*