Truffes au chocolate neboli čokoládové lanýže jsou delikatesou pocházející z mlsné Francie. Milovníci čokolády je doslova zbožňují a uhlídat, aby se jim nedostaly na dosah, je pěkně těžké. Jsou hříšně sladké a díky jemné konzistenci se doslova rozpouští na jazyku. A pokud jich náhodou připravíte víc, můžete je věnovat jako originální vlastnoručně vyrobený dárek.
|
Truffes au chocolate neboli čokoládové lanýže jsou delikatesou pocházející z mlsné Francie. Milovníci čokolády je doslova zbožňují a uhlídat, aby se jim nedostaly na dosah, je pěkně těžké. Jsou hříšně sladké a díky jemné konzistenci se doslova rozpouští na jazyku. A pokud jich náhodou připravíte víc, můžete je věnovat jako originální vlastnoručně vyrobený dárek.
|
Porce
25 lanýžů
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
čokoláda
200g
hořká
smetana ke šlehání
125ml
máslo
2lžíce
holandské kakao
2lžíce
|
Pokyny
- Do kastrůlku nalámejte čokoládu, přidejte smetanu ke šlehání, máslo a za stálého míchání zahřívejte na středním plamenu.
- Jakmile se čokoláda rozpustí a směs se spojí v hladký krém, odstavte hrnec z plotny.
- Nechte vychladnout a poté ho dejte do lednice. Hmotu nechte ztuhnout, nejlépe přes noc.
- Z připravené hmoty odkrajujte lžičkou menší kousky, ze kterých v dlani vytvořte kuličky.
- Nakonec je obalte v kakau, oklepejte a ukládejte do připravené krabičky.