Kombinace ovoce a masa je stále oblíbenější. Místo tradiční pizzy se šunkou a ananasem vyzkoušejte sofistikovanou kombinaci fíků se šunkou.
|
Kombinace ovoce a masa je stále oblíbenější. Místo tradiční pizzy se šunkou a ananasem vyzkoušejte sofistikovanou kombinaci fíků se šunkou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
Pizza těsto
hladká mouka
250g
sůl
1lžička
droždí
1/2lžičky
sušené
voda
120ml
teplá
olivový olej
2lžíce
Pizza náplň
rajčatové pyré
4lžíce
mozzarella
250g
šunka
12plátků
sušená
fíky
6ks
bazalka
1svazek
|
Pokyny
- Mouku přesejeme do mísy a přidáme sůl. S trochou mouky promícháme droždí s trochou teplé vody z receptu.
- Tím vytvoříme kvásek, který necháme pod utěrkou vykynout. Nakynutý kvásek přimícháme do mouky a přidáme část vody.
- Těsto dobře propracujeme, přidáme olej a dodáme vodu dle potřeby.
- Hladké těsto by mělo být nadýchané a nemělo by se na strany misky lepit.
- Necháme ho 30 minut odpočinout pod potravinářskou fólií.
- Předehřejme si troubu na 220 °C.
- Odpočinuté těsto odkryjeme a na pomoučněném válu rozválíme na 2 cm silnou placku s průměrem asi 30 cm. Tu potřeme rajčatovým pyré a stejnoměrně naklademe ½ fíků, šunku a mozzarellu. Osolíme a opepříme.
- Předpřipravenou pizzu dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut.
- Po upečení natrháme lístky bazalky a rovnoměrně je klademe spolu se zbytkem fíků na hotovou pizzu. Tu pak nakrájíme rádýlkem na jednotlivé porce.