Želatinové medvídky má rád snad každý. Pro děti jsou vhodnou alternativou namísto klasických sladkostí plných cukrů, tuků a éček. Želatina navíc prospívá kloubům a kostem a děti vám určitě s jejich přípravou rády pomohou.
|
Želatinové medvídky má rád snad každý. Pro děti jsou vhodnou alternativou namísto klasických sladkostí plných cukrů, tuků a éček. Želatina navíc prospívá kloubům a kostem a děti vám určitě s jejich přípravou rády pomohou.
|
Porce
10 kusů
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
šťáva
250ml
100 %
želatina
3lžíce
javorový sirup
2lžíce
množství dle sladkosti šťávy
citrónová šťáva
1lžíce
|
Pokyny
- Do kastrůlku dáme džus, citronovou šťávu a dosladíme dle chuti.
- V tomto ohledu je třeba vyzkoušet různé varianty, například rybízová šťáva potřebuje osladit víc, oproti tomu pomerančová jen trochu.
- Po zahřátí na mírném ohni metličkou postupně vmícháme želatinu.
- Vzniklou směs přivedeme k varu a poté ihned odstavíme.
- Horkou tekutinu buď nalijeme do silikonových formiček (ideálně vymazaných kokosovým olejem) nebo pekáčku tak, aby výška hladiny byla mezi 0,5 - 1 cm.
- Celé necháme vychladnout v lednici.
- Po ztuhnutí můžeme za pomoci dětí z plátu vykrajovat medvídky či jiné tvary pomocí klasických formiček.