Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
|
Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
|
Porce
10 porcí
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Játra omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky.
- Mezitím si na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidejte utřený česnek, lístky tymiánu a játra.
- Takto připravenou směs podlijte alkoholem a nechte projít varem, poté přilejte polovinu smetany a na mírném ohni duste játra do změknutí. Hotová játra dochuťte solí, pepřem, kořením, mandlemi (mohou být nasekané) a přidejte změklé máslo a šlehačku.
- Celou směs pečlivě rozmixujte, vmíchejte druhý panák alkoholu a nechte vychladnout ve formě (třeba) do druhého dne.
- Formu si můžete vyložit plátky anglické slaniny.
- Na dozdobení použijte brusinkový kompot a ořech, který jste upotřebili do paštiky.
- Místo ořechů se dá použít sušené ovoce.
Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.