Drůbeží játrová paštika

Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    maso 1kg drůbeží játra mohou být i vepřová
    máslo 250g
    smetana 190ml 33%
    víno 2panáky portské nebo brandy
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
    koření paštikové
    mandle nebo pečené kaštany
Pokyny
  1. Játra omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Mezitím si na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidejte utřený česnek, lístky tymiánu a játra.
  3. Takto připravenou směs podlijte alkoholem a nechte projít varem, poté přilejte polovinu smetany a na mírném ohni duste játra do změknutí. Hotová játra dochuťte solí, pepřem, kořením, mandlemi (mohou být nasekané) a přidejte změklé máslo a šlehačku.
  4. Celou směs pečlivě rozmixujte, vmíchejte druhý panák alkoholu a nechte vychladnout ve formě (třeba) do druhého dne.
  5. Formu si můžete vyložit plátky anglické slaniny.
  6. Na dozdobení použijte brusinkový kompot a ořech, který jste upotřebili do paštiky.
  7. Místo ořechů se dá použít sušené ovoce.

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*