Exotická pochoutka, kterou překvapíte každou návštěvu. Výborně se hodí k bílému vínu!
|
Exotická pochoutka, kterou překvapíte každou návštěvu. Výborně se hodí k bílému vínu!
|
Porce
10 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Sušené švestky namočte minimálně na půl hodiny do vody.
- Čerstvé fíky podélně rozkrojte na poloviny a rozložte je (rozkrojenou stranou vzhůru) na plech pokrytý pečicím papírem.
- Lučinu zjemněte smetanou, osolte, ochuťte kajenským pepřem a přisypte nadrobno nakrájené kešu ořechy.
- Vše utřete do hladké hmoty, kterou pak naplníte cukrářský sáček.
- Na každý kousek ovoce nastříkejte větší kopeček sýrové hmoty, překryjte proužkem slaniny a navrch položte změklou sušenou švestku, kterou upevněte párátkem.
- Takto připravené dejte na 10 minut zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C.
- Jednohubky podávejte horké, výborně chutnají třeba k punči nebo ke svařenému vínu.