Exotické jednohubky

Exotická pochoutka, kterou překvapíte každou návštěvu. Výborně se hodí k bílému vínu!
Exotická pochoutka, kterou překvapíte každou návštěvu. Výborně se hodí k bílému vínu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    fíky 10ks čerstvý
    sýr 2ks Lučina
    smetana 4lžíce ke šlehání
    ořechy 100g kešu
    švestky 20ks sušené
    slanina 20plátků
    pepř černý
Pokyny
  1. Sušené švestky namočte minimálně na půl hodiny do vody.
  2. Čerstvé fíky podélně rozkrojte na poloviny a rozložte je (rozkrojenou stranou vzhůru) na plech pokrytý pečicím papírem.
  3. Lučinu zjemněte smetanou, osolte, ochuťte kajenským pepřem a přisypte nadrobno nakrájené kešu ořechy.
  4. Vše utřete do hladké hmoty, kterou pak naplníte cukrářský sáček.
  5. Na každý kousek ovoce nastříkejte větší kopeček sýrové hmoty, překryjte proužkem slaniny a navrch položte změklou sušenou švestku, kterou upevněte párátkem.
  6. Takto připravené dejte na 10 minut zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C.
  7. Jednohubky podávejte horké, výborně chutnají třeba k punči nebo ke svařenému vínu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*