Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 1,5kg zadní
    špek 100g
    cibule 1ks
    mrkev 1ks
    celer 1ks
    žampiony 2ks
    česnek 3stroužky
    mouka na obalení masa
    olej na smažení
Pokyny
  1. Hovězí nakrájíme na kostičky a obalíme v mouce.
  2. V litinovém hrnci osmahneme slaninu pokrájenou na kostičky s celerem a mrkví, nakonec přidáme česnek nakrájený na plátky a rajčatový protlak.
  3. Směs důkladně míchejte, aby se zelenina nepřichytila.
  4. Zeleninu vyjměte z hrnce, v něm rozpalte olej a zprudka opečte obalené kousky masa.
  5. Jakmile budou kousky masa zatažené, zalijte je vínem, přidejte zeleninu, koření a nechte přejít varem.
  6. Pokud chcete ještě výraznější masovou chuť, víno můžete nechat vyvařit a maso pak zalít stejným množstvím hovězího vývaru.
  7. Hovězí se zeleninou v zapékacím hrnci vložte do trouby předehřáté na 130 °C.
  8. Pečte dvě a půl hodiny a následně přidejte osmahnuté žampiony a nechejte ještě půl hodiny péci.
  9. K hovězímu po burgundsku doporučujeme jako přílohu bramborovou kaši.

Autorkou fotografií je blogerka cookingwithsusa.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*