Karbanátky v odlehčené verzi z tvarohu jsou plné zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Můžete vynechat slaninu, přidat nasekané bylinky a máte z nich vegetariánskou pochoutku.
|
Karbanátky v odlehčené verzi z tvarohu jsou plné zdravých a lehce stravitelných bílkovin. Můžete vynechat slaninu, přidat nasekané bylinky a máte z nich vegetariánskou pochoutku.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V míse utřete tvaroh s máslem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupičku, vejce, žloutek a špetku soli.
- Vymíchejte tužší těsto a následně jej propracujte na pomoučeném válu, dokud nevznikne pružné těsto.
- To pak rozválejte na plát a nakrájejte na delší a užší proužky.
- Z omytých hrušek odstraňte jádřince a otvory vytřete rozpuštěnou čokoládou smíchanou s karí pastou.
- Pak je naplňte sýrem a stejnoměrně obtočte proužkem tvarohového těsta.
- Povrch potřete vejcem rozšlehaným se smetanou a posypte parmazánem.
- Hrušky rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, troubu zahřejte na 220 °C a hrušky v ní zapečte.
- Asi po deseti minutách snižte teplotu na 160 °C a dopečte ještě 15 minut.
Hrušky jsou skvělé s brusinkovou marmeládou.