Běžná rýže plus zdravá omáčka plus výrazný ocet. Tahle příloha si může zahrát i hlavní roli, když jí dáte dostatek prostoru.
|
Běžná rýže plus zdravá omáčka plus výrazný ocet. Tahle příloha si může zahrát i hlavní roli, když jí dáte dostatek prostoru.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
jasmínová rýže
250g
petržel
800g
cibule
300g
pepř
1špetka
petržel
na ozdobení
|
Pokyny
- Jasmínovou rýži propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme se špetkou soli.
- Na omáčku si připravíme cibule, které pokrájíme na měsíčky a zlehka osmahneme.
- Následně přidáme na menší kousky nakrájenou petržel.
- Zlehka podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme 3-4 špetky soli a necháme přibližně 10 minut na mírném plameni dusit.
- Poté zeleninu rozmixujeme, pokud je příliš hustá, přilijeme vývar nebo 1/2 rostlinné smetany.
- Omáčky tohoto typu rád dochucuji ume octem, který je naprosto unikátní potravinou bohatou na enzymatické látky, ale také vápník, hořčík, draslík a další.
- Rýži ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme.