Jednoduchý dýňový koláč

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Oloupanou dýni zbavte jader a dužinu povařte v hrnci. Přidejte polovinu cukru, pomerančovou šťávu, a nechte změknout.
  2. Jakmile začne dýně karamelizovat, hrnec odstavte a dýni rozmixujte na pyré.
  3. Zatím si rozválíme listové těsto a vložíme do formy na koláče.
  4. Těsto propíchejte vidličkou.
  5. V míse rozšlehejte celá vejce se smetanou, zbylým cukrem, skořicí, sušeného zázvoru a hřebíčky a postupně přimíchávejte pyré.
  6. Směs rovnoměrně rozetřete na připravený korpus a pečte na 200 stupňů a pečte do zlatova (necelou půlhodinku).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*