Lahodná chuť jehněčího masa vynikne v kombinaci s kořením a vínem. Díky pomalému dušení se chuť zkoncentruje v samotném masu i v omáčce.
|
Lahodná chuť jehněčího masa vynikne v kombinaci s kořením a vínem. Díky pomalému dušení se chuť zkoncentruje v samotném masu i v omáčce.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ideálně do většího litinového hrnce s těsnou poklicí vložíme solí, pepřem a jalovcem okořeněné maso, nakrájenou zeleninu a zalijeme bílým vínem.
- Vložíme na sporák na mírný plamen. Zhruba každou půlhodinu maso obrátíme. Takto je dusíme asi dvě hodiny do změknutí. Pokud je v hrnci hodně tekutiny, přidáme větší plamen, maso otočíme a dusíme ještě asi 20 minut.
- Zredukovaná šťáva by měla mít ve finále plnou a vyváženou chuť, pokud je třeba, dosolíme ji. Podáváme třeba s bramborovou kaší či krémovou polentou.