Jelítková terina s cibulovým vinegretem

Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Terinka
    maso 400g jelítkový prejt
    máslo 150g
    žloutek 3ks
    slanina 150g
    kapusta 10listů
Cibulový vinegret
    cibule 1ks nakrájená najemno
    ocet 2lžíce vinný
    olej 3lžíce dýňový
Pokyny
Terina
  1. Jelítkový prejt vyšleháme se žloutky a máslem do jemné hmoty. Dobře ztuhlý špek nakrájíme na tenké dlouhé proužky v délce pečicí formy.
  2. Listy kapusty zbavíme tvrdých středů a ve vroucí vodě krátce blanšírujeme.
  3. Po změknutí je vychladíme v ledové vodě.
  4. Listy po vystydnutí osušíme.
  5. Připravíme si formu na pečení teriny a vyložíme ji pečicím papírem namočeným ve vodě, aby přilehl k formě.
  6. Formu vyloženou papírem vyložíme rovnoměrně listy kapusty tak, aby přesahovaly okraj formy, do níž pak vstříkneme postupně připravenou fáš z jelítek.
  7. Postupně vše prokládáme proužky špeku. Fáš nastříkáme do plné formy.
  8. Poklepáním formou o stůl sklepneme fáš, aby byla bez bublin.
  9. Horní části listů, které přesahují, ohneme dovnitř formy přes fáš.
  10. Přikryjeme pečicím papírem a pečeme dle velikosti cca 45 min na 180 °C.
  11. Po upečení terinu zatěžkáme a dobře vychladíme.
  12. Podáváme s cibulovým vinegretem.
Cibulový vinegret
  1. Vše nadrobno nasekáme, smícháme a v mixéru promixujeme. Necháme rozležet v ledničce a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*