Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
|
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
|
Porce
10 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
Terina
- Jelítkový prejt vyšleháme se žloutky a máslem do jemné hmoty. Dobře ztuhlý špek nakrájíme na tenké dlouhé proužky v délce pečicí formy.
- Listy kapusty zbavíme tvrdých středů a ve vroucí vodě krátce blanšírujeme.
- Po změknutí je vychladíme v ledové vodě.
- Listy po vystydnutí osušíme.
- Připravíme si formu na pečení teriny a vyložíme ji pečicím papírem namočeným ve vodě, aby přilehl k formě.
- Formu vyloženou papírem vyložíme rovnoměrně listy kapusty tak, aby přesahovaly okraj formy, do níž pak vstříkneme postupně připravenou fáš z jelítek.
- Postupně vše prokládáme proužky špeku. Fáš nastříkáme do plné formy.
- Poklepáním formou o stůl sklepneme fáš, aby byla bez bublin.
- Horní části listů, které přesahují, ohneme dovnitř formy přes fáš.
- Přikryjeme pečicím papírem a pečeme dle velikosti cca 45 min na 180 °C.
- Po upečení terinu zatěžkáme a dobře vychladíme.
- Podáváme s cibulovým vinegretem.
Cibulový vinegret
- Vše nadrobno nasekáme, smícháme a v mixéru promixujeme. Necháme rozležet v ledničce a podáváme.