Jemné mikulášské perníčky

Správné mikulášské perníčky jsou měkké, vláčné, takže je můžeme hned po nadílce sníst…
Správné mikulášské perníčky jsou měkké, vláčné, takže je můžeme hned po nadílce sníst…
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 perníčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kakao 2lžíce
    med 200g
    vejce 3ks a 1 bílek na potření
    máslo 125g
    jedlá soda 1lžička
Pokyny
  1. Vejce, cukr a máslo utřete dohladka, vmíchejte med a postupně zapracujte kakao, sodu a mouku promísenou s kořením.
  2. Vypracujte vláčné těsto.
  3. Zabalte jej do mikrotenové folie a nechte v lednici uležet minimálně dva dny.
  4. Po této době těsto rozválejte na plát cca 3-5 mm silný a pomocí formiček vykrajujte různé tvary.
  5. Plechy vyložte pečicím papírem a rozložte na ně připravené tvary.
  6. Troubu rozehřejte asi na 150 °C a perníčky pečte tak dlouho, až jejich povrch zezlátne.
  7. Hned po vytažení potřete povrch perníčků pomocí mašlovačky rozšlehaným bílkem.
  8. Po zaschnutí a vychladnutí perníčků můžete začít se zdobením (spařenými půlkami mandlí, ořechy bílkovou a čokoládovou polevou).

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*