Kedluben je také velmi vhodnou potravinou při redukční dietě (100 gramů obsahuje pouze 50 kalorií).
|
Kedluben je také velmi vhodnou potravinou při redukční dietě (100 gramů obsahuje pouze 50 kalorií).
|
Pokyny
- Kedlubny oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
- Vložíme do hrnce, osolíme, posypeme kmínem a podlijeme vodou.
- Takto připravené vše dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Mezitím si připravíme jíšku, cibuli nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Následně přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku.
- Měkké kedlubny slijeme, ale trochu vody si necháme stranou.
- Následně je zahustíme jíškou, přidáme ocet a cukr.
- Je-li třeba, zředíme pokrm odloženou vodou.
Podáváme s noky, haluškami, anebo uzeným a bramborovými knedlíky.