Kokosové Vánoce s kuličkami à la Raffaello

Lahodné kuličky obalené v kokosu patří snad mezi nejoblíbenější nepečené cukroví. I pro svou bílou barvu připomínající sníh nemohou chybět mezi kousky tradičního cukroví na vánočním stole. Receptů na přípravu jejich domácí verze existuje mnoho. Všechny ale mají jedno společné - díky jejich jednoduché a rychlé přípravě je stačí připravit několik dní před svátky. A můžete se těšit, že s nimi zaručeně sklidíte velký úspěch.
Lahodné kuličky obalené v kokosu patří snad mezi nejoblíbenější nepečené cukroví. I pro svou bílou barvu připomínající sníh nemohou chybět mezi kousky tradičního cukroví na vánočním stole. Receptů na přípravu jejich domácí verze existuje mnoho. Všechny ale mají jedno společné - díky jejich jednoduché a rychlé přípravě je stačí připravit několik dní před svátky. A můžete se těšit, že s nimi zaručeně sklidíte velký úspěch.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kuliček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 150g
    kokos 120g strouhaný, + 50 g na obalení
    mandle 20ks loupané
    vanilkový cukr 1balíček
    Salko ½konzervy
Pokyny
  1. Máslo rozpustíme za občasného míchání ve vodní lázni, přidáme vanilkový a moučkový cukr a promícháme.
  2. Do vychladlé směsi nalijeme Salko a přidáme kokos. Opět vše promícháme a odložíme do lednice ztuhout na cca 2 hodiny.
  3. Jakmile bude směs tuhá, můžete z ní začít tvarovat středně velké kuličky.
  4. Do každé z nich vložíme oloupanou mandli a hotové kuličky obalíme v kokosu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*