Krémová batátová polévka

Jemná polévka, která přijde vhod hlavně v nadcházejícím zimním období, protože báječně zahřeje.
Jemná polévka, která přijde vhod hlavně v nadcházejícím zimním období, protože báječně zahřeje.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    batáty 3ks
    mrkev 3ks
    šalotka 2ks
    zázvor 1lžíce
    smetana 250ml ke šlehání
    smetana 250ml zakysaná
    máslo 150g
    pepř černý
Pokyny
  1. Batáty nakrájíme na kostičky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme tuk a všechnu zeleninu na něm za stálého míchání osmahneme.
  3. Pak ji zalijeme 750 ml vody, promícháme, osolíme a opepříme.
  4. Necháme asi 20 minut vařit. Po této době odstavíme z tepla, přilijeme smetanu a ještě v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem.
  5. Na závěr vmícháme nastrouhaný zázvor. Dochutíme a podáváme jednotlivé porce ozdobené na talířích kopečkem zakysané smetany a petrželkou.

Místo mrkve můžete vyzkoušet variantu s dýní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*