Křenová polévka

Tradiční velikonoční polévka se připravuje z vývaru, který zbyl po vařeném mase. Křen použijte čerstvý a nešetřete jím. Pokud chcete polévku obzvlášť pikantní, přidejte křen až do hotové polévky a nevařte jej.
Tradiční velikonoční polévka se připravuje z vývaru, který zbyl po vařeném mase. Křen použijte čerstvý a nešetřete jím. Pokud chcete polévku obzvlášť pikantní, přidejte křen až do hotové polévky a nevařte jej.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1litr zeleninový nebo masový (třeba z uzeného masa)
    brambor 300g
    křen 150g nastrouhaný (trochu si nechte na ozdobení)
    smetana 150ml
    maso 100g uzené kuřecí nebo vepřové
    máslo nebo olej
    cibule nakrájená nadrobno
    pažitka mladá kopřiva nebo medvědí česnek
Pokyny
  1. Na másle osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte křen, na kostičky nakrájené brambory a zalejte vývarem.
  2. Pomalu vařte do změknutí brambor.
  3. Vše pak rozmixujte a znovu povařte se smetanou.
  4. Uzené maso pokrájejte na kostičky (nebo v případě kuřecího natrhejte na vlákna), osmahněte na pánvi a vmíchejte do polévky.
  5. Jednotlivé porce ozdobte zbylým křenem, pažitkou a osmaženým chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*