Tradiční velikonoční polévka se připravuje z vývaru, který zbyl po vařeném mase. Křen použijte čerstvý a nešetřete jím. Pokud chcete polévku obzvlášť pikantní, přidejte křen až do hotové polévky a nevařte jej.
|
Tradiční velikonoční polévka se připravuje z vývaru, který zbyl po vařeném mase. Křen použijte čerstvý a nešetřete jím. Pokud chcete polévku obzvlášť pikantní, přidejte křen až do hotové polévky a nevařte jej.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Na másle osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte křen, na kostičky nakrájené brambory a zalejte vývarem.
- Pomalu vařte do změknutí brambor.
- Vše pak rozmixujte a znovu povařte se smetanou.
- Uzené maso pokrájejte na kostičky (nebo v případě kuřecího natrhejte na vlákna), osmahněte na pánvi a vmíchejte do polévky.
- Jednotlivé porce ozdobte zbylým křenem, pažitkou a osmaženým chlebem.