Malé zelené fazolky adzuki vás zaujmou ořechovou chutí a díky obsahu bílkovin skvěle zasytí. V kombinaci s česnekem a zakysanou zeleninkou tvoří skvělou zimní večeři.
|
Malé zelené fazolky adzuki vás zaujmou ořechovou chutí a díky obsahu bílkovin skvěle zasytí. V kombinaci s česnekem a zakysanou zeleninkou tvoří skvělou zimní večeři.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Fazole dáme vařit v dostatečném množství vody (1 díl fazolí na 2-3 díly vody) v tlakovém hrnci na slabém plamenu s česnekem a nejlépe také s kouskem řasy wakame. Směs vaříme přibližně 1 hodinu.
- Po uvaření fazolí k nim přimícháme oregano a majoránku, jemně je osolíme, přidáme 2 lžíce ume octu a rozmixujeme.
- Následně necháme uležet alespoň 15 - 20 minut.
- Hrašku smícháme s vodou, tak abychom vytvořili těstíčko, a v něm následně obalíme nakrájené kousky tempehu.
- Ty pak osmahneme na pánvi na přepuštěném másle nebo olivovém oleji.
- Pokud to nevíte, tak právě tempeh je bohatým zdrojem bílkovin a minerálů.
- Kuskus propláchneme studenou vodou, jemně osolíme a v hrnci zalijeme vařící vodou.
- Podáváme s pickles nebo salátem.
Hraška je hrachová mouka, kterou lze koupit ve zdravé výživě.