Mezi klasiky na svátečním stole patří nepečené cukroví. Je oblíbené díky své nenáročnosti a rychlosti. Dnešní recept ocení především milovníci arašídového másla. Zkuste tyto kuličky obalené v mléčné čokoládě a nasekaných arašídech nabídnout jako netradiční sladkost nebo jako dárek.
|
Mezi klasiky na svátečním stole patří nepečené cukroví. Je oblíbené díky své nenáročnosti a rychlosti. Dnešní recept ocení především milovníci arašídového másla. Zkuste tyto kuličky obalené v mléčné čokoládě a nasekaných arašídech nabídnout jako netradiční sladkost nebo jako dárek.
|
Porce
20 kuliček
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Arašídové máslo, klasické máslo a cukr smícháme v robotu. Přidáme nasekané karamelové tyčinky a znovu mixujeme.
- Těsto následně propracujeme rukama, zabalíme do potravinové fólie a dáme na cca 1 hodinu do ledničky.
- V mezičase si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a nasekáme nadrobno arašídy.
- Jakmile je hmota ztuhlá, rukama vytvoříme kuličky.
- Polovinu kuliček namáčíme v čokoládě a obalíme v arašídech.
- Položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme cca 2 hodiny ztuhnout.
- Uchováváme ve vrstvách proložených pečicím papírem, aby se kuličky neslepily.