Křupavý karamelový pamlsek s arašídy

Mezi klasiky na svátečním stole patří nepečené cukroví. Je oblíbené díky své nenáročnosti a rychlosti. Dnešní recept ocení především milovníci arašídového másla. Zkuste tyto kuličky obalené v mléčné čokoládě a nasekaných arašídech nabídnout jako netradiční sladkost nebo jako dárek.
Mezi klasiky na svátečním stole patří nepečené cukroví. Je oblíbené díky své nenáročnosti a rychlosti. Dnešní recept ocení především milovníci arašídového másla. Zkuste tyto kuličky obalené v mléčné čokoládě a nasekaných arašídech nabídnout jako netradiční sladkost nebo jako dárek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kuliček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 140g moučkový
    čokoláda 100g mléčná
    arašídy 100g nasekané
    máslo 100g arašídové
    máslo 50g změklé
    karamel 2ks tyčinky, nasekané
Pokyny
  1. Arašídové máslo, klasické máslo a cukr smícháme v robotu. Přidáme nasekané karamelové tyčinky a znovu mixujeme.
  2. Těsto následně propracujeme rukama, zabalíme do potravinové fólie a dáme na cca 1 hodinu do ledničky.
  3. V mezičase si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a nasekáme nadrobno arašídy.
  4. Jakmile je hmota ztuhlá, rukama vytvoříme kuličky.
  5. Polovinu kuliček namáčíme v čokoládě a obalíme v arašídech.
  6. Položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme cca 2 hodiny ztuhnout.
  7. Uchováváme ve vrstvách proložených pečicím papírem, aby se kuličky neslepily.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*