Krupicová kaše nemusí být nudná! S kokosem, želatinou a čokoládou vykouzlíte takovou večeři, na kterou děti nezapomenou. A když přidáte ovoce nebo džem, bude zároveň i vitaminovou bombou.
|
Krupicová kaše nemusí být nudná! S kokosem, želatinou a čokoládou vykouzlíte takovou večeři, na kterou děti nezapomenou. A když přidáte ovoce nebo džem, bude zároveň i vitaminovou bombou.
|
Porce
10 porcí
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
mléko
2,5l
kokosové mléko
0,5l
kokos
0,10kg
strouhaný
cukr krupice
0,25kg
dětská krupička
0,30kg
čokoláda
0,15kg
máslo
0,20kg
želatina
4plátky
sůl
1špetka
|
Pokyny
- Mléko a kokosové mléko mírně osladíme cukrem, přidáme špetku soli, přivedeme k varu, do vařícího mléka opatrně sypeme a pomalu zaváříme za stálého míchání dětskou krupičku.
- Při vaření krupička v mléce nabobtná, potom přimícháme zbytek cukru, strouhaný kokos a vaříme do zhoustnutí kaše na potřebnou hustotu, zhruba do konzistence řidší tekuté kaše.
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat.
- Nabobtnalou želatinu vyždímáme a rozpustíme v kaši. Pak přelijeme do láhve na šlehačku, ale jen do poloviny a natlakujeme dvěma bombičkami.
- Při podávání nastříkáme kaši do misky nebo do skleničky.
- Porci kaše posypeme jemně nastrouhanou hořkou čokoládou, lehce polijeme rozpuštěným máslem, můžeme zdobit hoblinkami čokolády, případně ovocem a hoblinkami opečeného kokosu.