Krupicová kaše s kokosem a čokoládou

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Krupicová kaše nemusí být nudná! S kokosem, želatinou a čokoládou vykouzlíte takovou večeři, na kterou děti nezapomenou. A když přidáte ovoce nebo džem, bude zároveň i vitaminovou bombou.
Krupicová kaše nemusí být nudná! S kokosem, želatinou a čokoládou vykouzlíte takovou večeři, na kterou děti nezapomenou. A když přidáte ovoce nebo džem, bude zároveň i vitaminovou bombou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mléko 2,5l
    kokos 0,10kg strouhaný
    cukr krupice 0,25kg
    čokoláda 0,15kg
    máslo 0,20kg
    želatina 4plátky
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Mléko a kokosové mléko mírně osladíme cukrem, přidáme špetku soli, přivedeme k varu, do vařícího mléka opatrně sypeme a pomalu zaváříme za stálého míchání dětskou krupičku.
  2. Při vaření krupička v mléce nabobtná, potom přimícháme zbytek cukru, strouhaný kokos a vaříme do zhoustnutí kaše na potřebnou hustotu, zhruba do konzistence řidší tekuté kaše.
  3. Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat.
  4. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a rozpustíme v kaši. Pak přelijeme do láhve na šlehačku, ale jen do poloviny a natlakujeme dvěma bombičkami.
  5. Při podávání nastříkáme kaši do misky nebo do skleničky.
  6. Porci kaše posypeme jemně nastrouhanou hořkou čokoládou, lehce polijeme rozpuštěným máslem, můžeme zdobit hoblinkami čokolády, případně ovocem a hoblinkami opečeného kokosu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*