Toto kuře má asijský nádech díky rybí omáčce. Jeho nezvyklá sladkokyselá chuť může být zajímavým zpestřením týdenního jídelníčku.
|
Toto kuře má asijský nádech díky rybí omáčce. Jeho nezvyklá sladkokyselá chuť může být zajímavým zpestřením týdenního jídelníčku.
|
Porce
10 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
Šalotkový karamel
krupicový cukr
1,5kg
voda
500ml
omáčka
500ml
rybí
šalotka
5ks
nakrájené na jemné plátky
Marináda na kuře
kuřecí maso
1kg
kuřecí stehna
česnek
20g
zázvor
60g
rostlinný olej
2lžíce
|
Pokyny
Šalotkový karamel
- Vodu s cukrem svaříme do zlatavé barvy. Přidáme nakrájenou šalotku a necháme vařit asi minutu, dokud šalotka nezezlátne.
- Pak přilijeme rybí omáčku a necháme ji přejít varem. Hotovou omáčku necháme vystydnout a dále ji používáme dle receptu na kuře.
Marináda na kuře
- Maso pečeme kůží dolů do křupava.
- Pak je asi 10 minut necháme dopéct v troubě při teplotě 180 °C.
- Upečené maso rozporcujeme na čtyři kousky a přidáme na pánvičku do zahřátého karamelu.
- Nakonec přidáme na porci 30 g másla. Podáváme s rýží nebo zelným salátem.
- Navrch sypeme smaženou šalotkou a dlouhými kousky pažitky.