Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Marináda na kuře tandoori
    česnek 4stroužky
Tymiánová marináda
Kuřecí špízy
    kuřecí maso nakrájené na menší kousky
Pokyny
Marináda na kuře tandoori
  1. Česnek podrtíme, jogurt s kořením a trochou vody prohřejeme – tím se uvolní esenciální oleje.
  2. V misce necháme zchladnout.
Tymiánová marináda
  1. Čerstvý tymián nasekáme, česnek utřeme, nasekáme nebo prolisujeme. Přidáme jogurt.
  2. Do tymiánové přidáme pepř a sůl, i když do marinád sůl moc nedáváme – aby z masa nevytáhla vodu.
Kuřecí špízy
  1. Kuřecí maso nakrájené na menší kousky necháme odpočinout v marinádě, pak napícháme na špejle.
  2. V troubě rozpálené na 270 stupňů pečeme 10 minut. Je to skvělé občerstvení na večírek s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*