Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
|
Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
Marináda na kuře tandoori
bílý jogurt
1ks
česnek
4stroužky
Tymiánová marináda Kuřecí špízy
kuřecí maso
nakrájené na menší kousky
|
Pokyny
Marináda na kuře tandoori
- Česnek podrtíme, jogurt s kořením a trochou vody prohřejeme – tím se uvolní esenciální oleje.
- V misce necháme zchladnout.
Tymiánová marináda
- Čerstvý tymián nasekáme, česnek utřeme, nasekáme nebo prolisujeme. Přidáme jogurt.
- Do tymiánové přidáme pepř a sůl, i když do marinád sůl moc nedáváme – aby z masa nevytáhla vodu.
Kuřecí špízy
- Kuřecí maso nakrájené na menší kousky necháme odpočinout v marinádě, pak napícháme na špejle.
- V troubě rozpálené na 270 stupňů pečeme 10 minut. Je to skvělé občerstvení na večírek s přáteli.