Jste v kuchyni začátečník? Nemáte čas, neradi umýváte haldy nádobí nebo nechcete utrácet za drahé ingredience? V tomto je velmi vděčné listové těsto, do kterého můžete dát cokoliv. My jsme si vyrobili jablečné pirohy.
|
Jste v kuchyni začátečník? Nemáte čas, neradi umýváte haldy nádobí nebo nechcete utrácet za drahé ingredience? V tomto je velmi vděčné listové těsto, do kterého můžete dát cokoliv. My jsme si vyrobili jablečné pirohy.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Listové těsto rozválíte (my jsme si koupili už rozválené v ruličce) a nakrájíte na větší čtverce.
- Do nich přidejte na velmi drobno nakrájená jablíčka, skořici, případně nějakou marmeládu (my jsme použili malinovou).
- Trošičku pocukrujte vanilkovým cukrem, spojte těsto na trojúhelníčky – doporučujeme řádně kapsy uzavřít, jinak vám těsto vyteče a případně potřete vajíčkem.
- Pečeme zhruba 15 – 20 minut při teplotě 200 stupňů.
- Tento recept zvládnou za dozoru i vaše menší děti, které si pirohy mohou libovolně ozdobit (čokoládou nebo karamelem).