Pokud si ráno chcete dopřát královskou snídani, připravte si tyto jednoduché lívance. Jsou jemné, nadýchané a zaberou vám méně času, než se zdá. A pečená jablka nejenže skvěle chutnají, ale zároveň provoní i celý váš byt.
|
Pokud si ráno chcete dopřát královskou snídani, připravte si tyto jednoduché lívance. Jsou jemné, nadýchané a zaberou vám méně času, než se zdá. A pečená jablka nejenže skvěle chutnají, ale zároveň provoní i celý váš byt.
|
Porce
9 lívanců
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
150g
vejce
1ks
mléko
200ml
třtinový cukr
2lžíce
rostlinný olej
3lžíce
kypřící prášek
1balíček
sůl
1špetka
|
Pokyny
- Mouku, kypřící prášek, cukr a špetku soli smícháme dohromady.
- Do této sypké směsi přidáme vejce, olej a pomalu přiléváme mléko a šleháme metličkou. Těsto by nemělo být moc řídké.
- Lívance smažíme na malém množství oleje dozlatova.
Příprava pečených jablek
- Z jablek odstraníme jadřince a i se slupkou je nakrájíme na větší kostičky.
- Takto upravené je přendáme do pekáčku, pokapeme medem nebo javorovým sirupem, posypeme skořicí, oříšky a pečeme je v troubě vyhřáté na 180 °C stupňů cca 15-20 minut.
- Ještě teplá jablka položíme na lívance a podáváme.
http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.