Mangová polévka s tapiokou a kokosovou pěnou

Studená mangová polévka může být i netradičním dezertem. S kokosem a tapiokou má asijský šmrnc. Tapioka je velmi zdravá, obsahuje vápník, fosfor a další minerály. Můžete ji použít nejen k zahušťování, ale i místo rýže.
Studená mangová polévka může být i netradičním dezertem. S kokosem a tapiokou má asijský šmrnc. Tapioka je velmi zdravá, obsahuje vápník, fosfor a další minerály. Můžete ji použít nejen k zahušťování, ale i místo rýže.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Polévka
    mango 200g mangové pyré
    kokos 50g kokosové pyré
    cukr 25g krupice
    citrón 1ks
Tapioka
    voda 800ml
    mléko 170ml kokosové
    cukr 3lžíce třtinový
Pokyny
  1. Perličky namočíme přes noc do studené vody.
  2. Do hrnce dáme vařit zhruba 2 litry vody a do vroucí vody přidáme scezené tapiokové perličky. Vaříme krátce 2–4 minuty. Perličky musí zesklovatět.
  3. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Převaříme limetové listy, cukr rozpustíme v kokosovém mléce a dáme vychladnout.
  4. Do dvou třetin kokosového rozvaru dáme perličky a ze zbytku vytvoříme před podáváním pěnu. Na dno skleničky dáme lžící perličky namočené v kokosovém mléce.
  5. Na vrstvu tapioky opatrně nalijeme mango polévku a navrch ozdobíme kokosovým mlékem, našlehaným ručním tyčovým mixérem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*