Mléčný pudink s karamelem, šlehačkou a čerstvými jahodami, crème caramel

Puding s francouzským nádechem je jednoduchý na přípravu. Se šlehačkami a čerstvými jahodami bude nezapomenutelný dezertem při letním grilování! Místo jahod můžete vyzkoušet i jiné ovoce, třeba borůvky.

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Puding s francouzským nádechem je jednoduchý na přípravu. Se šlehačkami a čerstvými jahodami bude nezapomenutelný dezertem při letním grilování! Místo jahod můžete vyzkoušet i jiné ovoce, třeba borůvky.
Puding s francouzským nádechem je jednoduchý na přípravu. Se šlehačkami a čerstvými jahodami bude nezapomenutelný dezertem při letním grilování! Místo jahod můžete vyzkoušet i jiné ovoce, třeba borůvky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
12 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vejce 7ks
    žloutek 1ks
    cukr krupice k přípravě karamelu
Pokyny
  1. Zapneme troubu na 100 °C a vložíme do ní hlubší pekáč, naplněný asi do 2 cm horkou vodou z varné konvice. Připravíme si zapékací misky, které si seřadíme na stůl, tak aby se dotýkaly.
  2. V rendlíku připravíme z cukru zlatavý karamel a rovnoměrně ho nalijeme do všech misek, tak abychom karamelem pokryli celé dno misky.
  3. Do asi dvoulitrového hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, rozpůlený a vyškrábaný vanilkový lusk včetně semínek a zašleháme vejce a žloutek.
  4. Postavíme na plotnu na mírný plamen a za stálého míchání silikonovou stěrkou zahřejeme zhruba na 70–75 stupňů.
  5. Pak směs přecedíme přes síto a nalijeme ji rovnoměrně do všech zapékacích misek na karamel.
  6. Vložíme je do vodní lázně do trouby a pečeme na 100 °C asi 45 minut. Ve finále by měl mít obsah misky konzistenci želé.
  7. Misky přemístíme na tác a dáme je do lednice. Necháme ideálně do druhého dne zatuhnout.
  8. Při servírování odřízneme karamel špičkou nože od stěny misky, otočíme ji dnem vzhůru nad talíř a vyklepneme.
  9. Z původního karamelu na dně vznikne výborná šťáva, která dodá tomuto dezertu charakteristickou chuť.
  10. Podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou a jahodami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*