Mrkvance z Vysočiny

Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 mrkvanců
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mléko 200ml
    máslo 100g nebo Hera
    fenykl 20zrnek
    droždí 35g
    žloutek 2ks
Na náplň
    mrkev 200g
    máslo 50g
Pokyny
  1. Semínka fenyklu rozemelte nebo roztlučte v hmoždíři.
  2. Máslo dejte do kastrůlku, na teple rozpusťte a pak nechte zchladnout, aby bylo vlažné.
  3. Z droždí, vlažného mléka a jedné lžíce cukru zadělejte kvásek a nechte ho vzejít na teplém místě.
  4. Pak k němu přisypte mouky, cukr, rozdrcený fenykl, přidejte žloutky, trošku soli a na závěr rozpuštěné máslo.
  5. Vypracujte hladké těsto a nechte jej vykynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.
  6. Mezitím očistěte mrkev a nastrouhejte ji najemno.
  7. Přidejte k ní krupicový i vanilkový cukr, promíchejte a dejte podusit asi na 10 minut na rozpuštěné máslo, poté nechte vychladnout.
  8. Z vykynutého těsta postupně odkrajujte lžící kousky, do nichž vždy vložte trochu náplně a pak je zabalte jako bochánky.
  9. Ty rozložte na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko od sebe, protože ještě nabydou.
  10. Potřete je rozpuštěným sádlem a nechte ještě čtvrthodiny stát, aby dokynuly.
  11. Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C. Pečte 15-20 minut, dokud bochánky nezezlátnou. Ještě teplé je pocukrujte a můžete podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*