Recept na domácí popcorn s parmezánem

Domácí popcorn je výborný, zdravý a navíc si můžeme sami určit, kolik soli nebo cukru do něj přidáme. K výrobě nepotřebujeme mikrovlnou troubu, stačí nám hrnec a sporák. Jak si připravit domácí popcorn s parmezánem? 
Domácí popcorn je výborný, zdravý a navíc si můžeme sami určit, kolik soli nebo cukru do něj přidáme. K výrobě nepotřebujeme mikrovlnou troubu, stačí nám hrnec a sporák. Jak si připravit domácí popcorn s parmezánem? 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kukuřice 100g na popcorn
    parmezán 100g
    máslo 2g rozpuštěné
    olej 2lžíce
Pokyny
  1. V hrnci promícháme olej a kukuřici na popcorn.
  2. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme na mírném ohni pražit asi 3 minuty.
  3. Kukuřice začne postupně pukat, pokličku ale během přípravy nesundávejme.
  4. Hrnec odstavíme z ohně až ve chvíli, kdy se pukání sníží na minimum.
  5. Poté necháme hotový popcorn asi minutu dojít v zavřeném hrnci.
  6. Ještě teplý popcorn přesuneme do misky, zalijeme ho rozpuštěným máslem a posypeme parmezánem. Na teplém popcornu se sýr hezky rozpustí.
  7. Nakonec osolíme dle chuti a máme hotovo.
  8. Snadné, že? Teď už zbývá jen vybrat perfektní film a dnešní večer nebude mít chybu.

Parmezán v obchodě koupíme buď v plastovém, papírovém nebo kombinovaném obalu. Do jakého odpadu obal patří? Plast patří do žlutého kontejneru, papír do modrého. A kam máme vyhodit kombinovaný obal? Pokud od sebe nelze oddělit jednotlivé vrstvy, které bychom mohli vytřídit podle materiálu zvlášť, patří takové obaly do směsného odpadu. Naši uhlíkovou stopu můžeme snížit již právě výběrem produktů v obalech, které je možné recyklovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*