Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.
|
Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
černý kořen
400g
máslo
20g
ocet
1,5lžíce
hladká mouka
30g
mléko
100ml
žloutek
1ks
|
Pokyny
- Pečlivě očištěný kořen pokrájíme na zhruba 2 cm kousky a povaříme v osolené vodě.
- V dalším hrnci si uděláme jíšku z másla a mouky, přidáme povařený kořen s vodou, řádně rozmícháme.
- Před dovařením přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem, ocet a zamícháme.
- Podle chuti osolíme, opepříme, posypeme bylinkami.