Nádivkové knedlíky s petrželkou

Poznáte je snadno podle krásné mozaikové kresby. Připravte je už den předen, protože těsto potřebuje rozležet v ledničce přes noc. Milovníci výrazných chutí mohou přidat pórek.
Poznáte je snadno podle krásné mozaikové kresby. Připravte je už den předen, protože těsto potřebuje rozležet v ledničce přes noc. Milovníci výrazných chutí mohou přidat pórek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 knedlíků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rohlík 6ks
    smetana 300ml
    vejce 2ks
    petržel 2hrsti
    slanina 10dkg
    hladká mouka 1lžíce
Pokyny
  1. Rohlíky nakrájejte na kostičky a přelijte smetanou. Nechte nasáknout.
  2. Pak rohlíky vymačkejte, přidejte rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou slaninu. Vše promíchejte, osolte a opepřete.
  3. Připravenou směs zasypte moukou a vypracujte vláčné těsto, které dejte nejlépe na 24 hodin odpočinout do lednice. Pak z něj vypracujte kulaté knedlíky.
  4. Následně přiveďte v hrnci osolenou vodu k varu, opatrně do ní vložte knedlíky a vařte je asi 10 až 15 minut (podle velikosti).
  5. Hotové knedlíky vyjměte a propíchněte vidličkou, aby mohla uniknout pára.
  6. Podávejte ozdobené petrželkou jako přílohu k masitým pokrmům s omáčkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*