Poznáte je snadno podle krásné mozaikové kresby. Připravte je už den předen, protože těsto potřebuje rozležet v ledničce přes noc. Milovníci výrazných chutí mohou přidat pórek.
|
Poznáte je snadno podle krásné mozaikové kresby. Připravte je už den předen, protože těsto potřebuje rozležet v ledničce přes noc. Milovníci výrazných chutí mohou přidat pórek.
|
Porce
6 knedlíků
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rohlíky nakrájejte na kostičky a přelijte smetanou. Nechte nasáknout.
- Pak rohlíky vymačkejte, přidejte rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou slaninu. Vše promíchejte, osolte a opepřete.
- Připravenou směs zasypte moukou a vypracujte vláčné těsto, které dejte nejlépe na 24 hodin odpočinout do lednice. Pak z něj vypracujte kulaté knedlíky.
- Následně přiveďte v hrnci osolenou vodu k varu, opatrně do ní vložte knedlíky a vařte je asi 10 až 15 minut (podle velikosti).
- Hotové knedlíky vyjměte a propíchněte vidličkou, aby mohla uniknout pára.
- Podávejte ozdobené petrželkou jako přílohu k masitým pokrmům s omáčkami.